Trebuie să denumiţi funcţii pe care nu le regăsiţi în Clasificator?! Vreţi să vă asiguraţi că aplicaţi corect coeficienţii pentru formarea salariilor pe categorii de funcţii la întocmirea statelor de personal?! Elaboraţi regulamentul de motivare al personalului şi trebuie să recomandaţi sistemul tarifar sau netarifar de salarizare?! Cum să întocmiţi corect ordinele privind retribuirea angajaţilor, reţinerile din salariu în situaţii specifice? Cum să asiguraţi garanţiile şi compensaţiile angajaţilor în cazuri de deplasare, transfer, de îmbinare a muncii cu studiile? Acestea şi multe alte informaţii utile le puteţi afla în cadrul seminarului.

Data desfaşurării: 27 Septembrie 2013, 9:00 – 16:00.

Seminarul este destinat: inspectorilor serviciului personal, managerilor de resurse umane, directorilor de resurse umane, contabililor-şefi, contabililor.

În Program Partea I
1. Clasificatorul Ocupaţiilor din RM: modul de utilizare, structura clasificatorului. Stabilirea grupelor şi codurilor ocupaţiilor (funcţiilor). 2. Baza legislativă și normativă a organizării salarizării. 3. Formarea salariului. Coeficientii utilizaţi: cum se aplică coeficienţii şi formula de calcul. 4. Condiții, forme și sisteme de salarizare. Structura salariului. 5. Sistemele tarifar şi netarifar de salarizare. Particularităţi practice. Când şi cum se stabileşte: Salariul tarifar. Constituirea Rețelei tarifare de salarizare. 6. Sisteme netarifare de salarizare: variante, exemple practice, Repartizarea salariaților pe categorii și stabilirea grilelor de corelare a salariilor în funcție de calitatea muncii. 7. Plaţile de stimulare. Sporuri și suplimente. Premierea salariaților. 8. Retribuirea muncii în condiţii de muncă nefavorabile. 9. Reţinerile din salariu de 20% şi 50%. Când se aplica procentul maxim de reţinere de 50%. 10.Normele de muncă. 11.Cazurile de acordare a garanţiilor şi compensaţiilor (deplasare, transfer în altă localitate, îmbinarea muncii cu studiile). 12. Modul de calculare a salariului mediu: pe ora, pe zi, pentru lucrătorii sezonieri şi pentru alte situaţii specifice.
Partea II Întrebări – răspunsuri.

Seminarul este susţinut de către: Gheorghe Sircu, Șef Directie Politici Salariale, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a RM
Investiţia: 850 lei
Investiţia cuprinde: suportul de curs, materialele de la curs şi actele normative dublate în format electronic, prânzul şi certificatul de participare.

Vă rugăm să confirmaţi pariciparea la:(+373) 22 920 808(+373) 78 169 229info@hrportal.md

 

ÎNREGISTREAZĂ-TE ACUM!