În acest articol vom trece în revista piramida performanței și elementele și metodele ce duc la motivarea angajaților. Scopul acestui articol este acela de a vă face să știti ce să căutați atunci când stați de vorbă cu fiecare.

Cum găsiți metodele prin care să vă motivați angajații? De unde știți ce îi interesează? Cum îi faceți să fie implicați?

Decizia legată de gradul de implicare față de organizație, departament sau echipă depinde în totalitate de individ. Prin urmare, primul pas este acela de a angrena fiecare individ. De aceea, aflați ce îi place fiecaruia!

Folosiți piramida performanței

Cei de la Aon Consulting au făcut cercetari vaste legate de gradul de implicare al angajaților în companii. Ei au venit cu cele 5 elemente de motivare a angajaților, cunoscute și sub numele de piramida performanței.


Da, știm că vă aminteste de Piramida Nevoilor a lui Maslow, dar nu s-a intenționat acest lucru de la început… Pur și simplu asa a reieșit din studii.

În orice caz, am descoperit că piramida performanței poate oferi o îndrumare minunată în ce privește lucrurile pe care trebuie să le urmăriți atunci cănd stați de vorba cu angajații. Haideți să luăm pe rând cele cinci elemente și să vedem cum vă pot ajuta să va motivati angajatii.

  • SIGURANTA SI SECURITATE – Alaturi de un sentiment fizic de bunastare, trebuie sa existe de asemenea o credinta la nivel psihic legata de faptul ca mediul este lipsit de temeri, intimidari sau hartuiri.
  • RECOMPENSE – Probabil stiati asta deja: majoritatea oamenilor nu vor veni maine la lucru daca ar castiga azi premiul cel mare la loterie. De aceea, organizatiile incearca sa satisfaca nevoile angajatilor oferindu-le beneficii si compensatii care sa le satisfaca nevoile (de la asigurari medicale gratuite la abonamente gratuite la fitness, etc). Gasiti aici un articol in engleza despre cum sa implementati un program de stimulare a angajatilor pentru a-i motiva.
  • AFILIERE – Acest element reprezinta sentimentul de apartenenta si include faptul ca indivizii simt ca fac parte din echipa in care lucreaza. Aceasta este de asemenea zona in care diferenta sau similitudinea valorilor personale cu cele organizationale pot avea un mare impact asupra motivarii angajatilor.
  • DEZVOLTARE – Angajatii doresc sa aiba convingerea ca se dezvolta si au realizari. Pot sa ma simt in siguranta, sa primesc toti banii de care am nevoie si sa simt ca fac parte din echipa. Dar daca nu exista oportunitati de dezvoltare, s-ar putea sa ma gandesc sa plec din companie.
  • ARMONIA MUNCA – VIATA – Termenul vorbeste de la sine. Cineva poate primi toate recompensele pe care si le doreste, dar el/ ea se va demotiva mai devreme sau mai tarziu daca nu are timp pentru celelalte lucruri pe care si le doreste.

Ce ar trebui sa faci cu aceste elemente de crestere a motivarii angajatilor?

Desi toate cele 5 niveluri sunt importante in gasirea matodelor de motivare a angajatilor, cheia este aceea de a identifica punctele in care indivizilor sau tuturor angajatilor nu le sunt satisfacute nevoile.

Incepeti prin punerea la dispozitie a unui mediu de lucru ce ofera conditii de siguranta si securitate si pachete echitabile de compensatii si beneficii. Aceasta este fundatia pe care trebuie sa o claditi.

Dar inainte de a lansa acele noi si la moda beneficii, vorbiti cu fiecare individ si uitati-va atent la elementele de baza. Poate tanarul proaspat angajat nu este la fel de incantat de programul de beneficii. Nevoile lui ar putea include folosirea banilor pentru a cumpara o noua masina sport. Dimpotriva, angajatul de 40 si ceva de ani ce are deja cativa copii ar putea avea o alta parere.

Alte cateva informatii de tinut minte:

  • Fiti constienti de cele 5 elemente de motivare atunci cand stati de vorba cu angajatii.
  • Faceti propria voastra evaluare a nevoilor fiecarui individ.
  • Stati de vorba cu fiecare individ. Explicati-le piramida performantei si intrebati-i unde se regasesc pe acea piramida. Care sunt nevoile lui/ei cele mai mari?
  • Stati de vorba cu departamentele si intr-un final cu intreaga organizatie in legatura cu piramida performantei pentru a gasi metode de motivare a angajatilor.

Concluzie

In concluzie, stati de vorba cu persoanele din organizatie si aflati unde se situeaza compania pe piramida performantei. Apoi consolidati bazele motivarii si incercati sa imbunatatiti nivelul la care va aflati pe piramida performantei. Mult succes in incercarea de a creste gradul de fericire din companie!

Pentru mai multe detalii despre: tipurile de recompense, cum poți motiva angajații cu ajutorul salariului, cum să evaluezi productivitatea acestora
afla la trainingul din 24-25 februarie, pentru mai multe detalii, accesați aici!

Program_cover