Angajaţii care muncesc în schimburi vor avea fixate intervalele de timp în care îşi desfăşoară activitatea. Aceasta după ce Parlamentul a votat pe 18 iulie, în prima lectură, un proiect de lege ce vine să precizeze anumite lucruri în actualul Cod al Muncii. 

Potrivit noilor stipulări, schimburile de opt ore vor fi urmate de 16 ore de timp liber, în timp ce o tură de 12 ore pe zi va fi urmată de 24 de ore de odihnă, iar un schimb de noapte de 12 ore va fi urmat de o perioadă de odihnă de 48 de ore. De asemenea, un schimb de 24 de ore de muncă vor fi urmate de 72 de ore de odihnă. În acest context, Ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Valentina Buliga, a menţionat că, în Declarația Universală a Dreptului Omului, durata muncii de 24 de ore este considerată o încălcare a drepturilor omului. Însă, deputatul Valeriu Saharneanu a explicat că, potrivit prevederilor, salariaţii vor putea stabili împreună cu angajatorii un orar de muncă convenabil pentru ambele părţi. „Administrația nu este un tartor care să supună angajații unui regim neconvenabil”, a spus Saharneanu.

Precizăm că, în prezent, Codul Muncii stabileşte că programul muncii în schimburi se aprobă de angajator de comun acord cu reprezentanţii salariaţilor, ţinându-se cont de specificul muncii. Tototdată, munca în decursul a două schimburi succesive este interzisă, iar durata întreruperii în muncă între schimburi nu poate fi mai mică decât durata dublă a timpului de muncă din schimbul precedent.

Sursa: http://eco.md/